Kablosuz mikrofonun iletim mesafesi ve sinyal kalitesi nasıl artırılır?

Kablosuz mikrofonun iletim mesafesi ve sinyal kalitesi nasıl artırılır?

özet

Bunun kablosuz mikrofonların iletim mesafesini ve sinyal kalitesini artırabileceği söylenir.

Kablosuz mikrofonun iletim mesafesi ve sinyal kalitesi nasıl artırılır?
Kablosuz mikrofonların rahatlığı herkes için açıktır, sahne performanslarına ek olarak, KTV, konferans odaları ve diğer durumlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, bazı insanlar kablosuz mikrofonların kablolu mikrofonlar kadar kararlı olmadığını ve iletim mesafelerinin sınırlı olduğunu düşünmektedir. Aslında, durum böyle değil. Mevcut mikrofon teknolojisi, kararlılık açısından zaten çok ileri düzeydedir ve iletim mesafesini ve sinyal kalitesini iyileştirme konusundaki bilgi birikimine sahiptir.
1. Anten, alıcının gerçek alım mesafesini ve kalitesini belirler
Kablosuz iletim mesafesi esas olarak vericinin gücü ve alıcının hassasiyeti ile belirlenir. İletim gücünü doğrudan arttırmak veya hassasiyet almak, kullanım mesafesini ve sinyal kalitesini artırabilir, ancak kullanıcı fabrikadan çıktıktan sonra ikisinin özelliklerini değiştiremez, özellikle radyo dalgası düzenlemelerinin sınırlandırılmasına ek olarak, multi arasındaki karşılıklı girişim eksikliği -kanal sinyalleri daha ciddi olacaktır. Ürünün güç tüketimi artacak ve kullanım süresi büyük ölçüde azalacaktır. Tabii ki, bu en iyi politika değil.

Ek yol, alıcı hassasiyetini artırmaktır. Teoride, hassasiyet 6dB arttırıldığında, alma mesafesi iki katına çıkarılabilir, ancak aslında kullanıcının alıcının orijinal hassasiyetini keyfi olarak değiştirmesi kolay değildir. Gerçek uygulamada, iletilen sinyal alıcının anteni yoluyla alınır, bu nedenle kullanıcıların genel sistem iletim etkisini iyileştirmesinin tek yolu alıcı antenin özelliklerini ve kurulumunu geliştirmektir!
2. Anten karakteristik özelliklerine giriş
Kablosuz mikrofon sisteminde, mikrofonun kablosuz sinyali verici anten tarafından havaya iletilir ve daha sonra sinyal alıcı anten tarafından toplanır ve alıcıya iletilir. Antenin kablosuz sinyalleri iletmek ve almak için bir pencere olduğu görülebilir. Antenin işlevi çok önemlidir. Ayrılabilir bir antene sahip bir alıcı seçmeniz önerilir, böylece kullanıcılar en iyi alımı elde etmek için kullanımın gerçek ihtiyaçlarına göre kurmak için farklı anten türlerini seçebilirler.

Bir anten seçerken, dikkate alınması gereken özellikler aşağıdaki gibidir

a. Sıklık
Kablosuz mikrofon alıcısının antenini seçerken, ilk önce antenin frekansına dikkat etmelisiniz. Bu spesifikasyon genellikle "bant genişliği" olarak adlandırılan frekans kullanım aralığı olarak işaretlenir. Frekans aralığında, anten tarafından alınan radyo sinyalleri alıcıya etkili bir şekilde iletilebilir. Genel olarak, antenin uzunluğu kullanılan frekans seviyesiyle ters orantılıdır, bu nedenle VHF sistemlerine uygun anten UHF sistemlerinden önemli ölçüde daha uzundur.
b. Anten empedansı
Anten empedansı özellikleri genellikle 50 Ω ve 75 are'dir. Empedansı 50 with olan bir anten seçmek sinyal iletiminde en iyi uyumu sağlayabilir. Özellikleri genellikle giriş yansıma katsayısına veya gerilim durağan dalga oranına (VSWR) dayanır. İyi empedans özelliklerine sahip antenin genellikle -10 dB'nin altında bir giriş yansıma katsayısına veya 2: 1'den daha düşük bir voltaj ayakta dalga oranına sahip olduğunu gösterir.
c. Anten kazancı
Anten kazancı, antenin sinyalleri iletme veya alma yeteneğini ifade eder. Kazanç değeri, tek noktalı bir radyatöre (İzotropik radyatör) göre elde edilir. Anten kazancının birimi dBi olarak ifade edilir, burada "I" tek noktalı bir radyatörü temsil eder. Her yöne sinyal gönderebilen veya alabilen sanal bir küredir. Temel bir dipol anteni (Dipol). Teorik maksimum kazanç değeri yaklaşık 2.15 dBi'dir. Bunun nedeni, anten tasarımının kazancının genellikle belirli bir konsantrasyon derecesine sahip olması ve 0 dBi'den daha yüksek bir değerin elde edilmesidir. Kazanımı belirli bir yönde yoğunlaştırmak istediğinizde, buna yönlü anten denir. Konsantrasyon açısı ne kadar dar olursa kazanç o kadar yüksek olur, ancak aynı zamanda diğer yönlerdeki kazanç nispeten soluklaşır. Kullanıcılar kurulum sırasında anten Yönlendirmesine dikkat etmelidir.
d. Anten Polarizasyonu
Antenlerin gerçek kullanımında, polarizasyon kullanıcılar tarafından göz ardı edilmesi kolay bir özelliktir. Elektrik alan dağılım oranına göre kabaca doğrusal polarizasyon ve dairesel polarizasyona bölünebilir. Doğrusal polarizasyon dikey olarak bölünebilir veya Yatay polarizasyondur ve dairesel polarizasyon elektrik alanı dönüş yönüne bağlıdır ve sağ elle veya sol elle dairesel polarizasyon gösterir.
e. Anten Radyasyon Düzeni
Eksiksiz bir anten ürünü spesifikasyonunda, anten alanı modeli vazgeçilmezdir. Kullanıcıların anten kazancının Null değerini ve Uzun huzmenin açısını ve yönünü anlamasına yardımcı olur. Anten alanı düzeni, antenleri kurarken önemli referans göstergeleri sağlayan Dikey deseni ve Yatay deseni içerir.
Çok yönlü ve yönlü antenler arasındaki fark. Standart Çok Yönlü antenin 360 derece alma açısı vardır. Kullanım sırasında anten cihazının açısını ayarlamanıza gerek yoktur. Yönlü anten, 3 dB ışın genişliğini gösterge olarak kullanır. Bu, maksimum değerden 3 dB zayıflatılmış anten kazanımının açısal aralığı ve yönlendirilebilirliğidir. Kullanıcı uygulama ortamına göre seçim yapabilir. Örneğin, mikrofon ve alıcı arasında belirli bir yön olmadığında ve kullanım ortamı yakın mesafedeyse, Çok yönlü anten seçilebilir; profesyonel bir sahnede uzun mesafeden veya belirli bir yönde kullanılır. Genellikle, daha iyi alınan sinyal kalitesi elde etmek ve diğer yönlerde parazit sinyallerini önlemek için yönlü bir anten seçilir.
3. Alıcı, en iyi iletim etkisini elde etmek için doğru anten sistemi ile donatılmıştır.
Profesyonel asfalt makineleri üreticisi. Satış ve Ar-Ge ekibimiz asfalt distribütörü, senkron kaldırım yüzey araçları ve diğer yol makine ve ekipmanlarına odaklanmak için 10 yılı aşkın deneyime sahiptir. Yenilikçiliğe dayanarak
a, alıcı kısa bir mesafe için iç ve dış mekanlarda kullanılır
Kablosuz mikrofon sistemi Ev karaoke, küçük konferans odaları veya küçük konserler gibi en temel kullanım ortamında, kablosuz mikrofon sistemi alıcısı ile donatılmış alıcı anten yeterlidir. İç ve dış mekan kısa mesafeli alımlarda kullanılmasına rağmen, alımın sabit kalması ve gürültü girişiminden kaçınılması gerekir. Tek kutuplu çok yönlü bir anten kullanırken, metal kasa antenin toprak terminalinin diğer yarısına eşittir. Makine kasasını dik tutmaya çalışın. Alıcı anten, en iyi alıcı etkiyi elde etmek için metal engellerden ve gürültü parazit kaynaklarından mümkün olduğunca uzakta olmalıdır.
b, alıcı uzun mesafeler için iç ve dış mekanlarda kullanılır
Sahne performansları veya özel ortamlar uzun menzilli alım gerektirir. Alıcı için profesyonel modeller kullanmaya ek olarak, anten sisteminin kurulumu özel dikkat gerektirir. Çok yönlü bir harici anten, anten çerçevesini baş aşağı veya tavana asmak için kullanılır ve ardından alıcının anten giriş soketini, alıcı mesafesini ve sinyal kalitesini artırabilecek bir koaksiyel kabloyla doğrudan bağlar. Alıcı anten yerden ne kadar yüksekse, alma mesafesi o kadar uzun olur. Bununla birlikte, koaksiyel kablonun uzunluğu sinyal iletimi kaybına neden olacaktır. Bu nedenle, daha küçük kayıplı kablo, kablonun iletim kaybını telafi etmek için kullanılan mesafeye göre seçilmelidir.
Güçlü dalga cihazının güç kaynağına gelince, doğrudan anten önyargı çıkışına sahip bir alıcı tarafından tedarik edilebilir. Birçok parazit sinyali bulunan uzun mesafeli bir ortamda kullanıldığında, anteni kablosuz mikrofon tarafından kullanılan yöne yönlendirmek için bir stand ile dikey olarak sabitlenen geniş bant çift güç yönlü bir anten kullanılır. Anten yönelimli olduğundan ve yüksek kazanç sağladığından, Daha iyi alım.