Benzer isim, farklı fonksiyonlar! --- preamplifikatör ve amplifikatör
- pay
- yayıncılar
- Sinbosen audio
- Yayım tarihi
- 2019/8/28
özet
Pek çok arkadaş preamp ile post arasındaki farkı anlamıyor. Bugün ön yükselticiyle güç yükselticisi arasındaki farkı açıklayalım. İsimleri benzer görünebilir, ancak bu iki cihaz sinyal zincirinde çok farklı işlevler gerçekleştirir.
Benzer isim, farklı fonksiyonlar! --- preamplifikatör ve amplifikatör
Birçok arkadaş, preamp ile güç amplifikatörü arasındaki farkı anlamıyor. Bugün aralarındaki farkı açıklayalım. İsimleri benzer görünebilir, ancak bu iki cihaz sinyal zincirinde çok farklı işlevler gerçekleştirir.
Preamplifier
Bir ön yükseltici (ön yükseltici veya "ön"), zayıf bir sinyali yeterince güçlü bir çıkış sinyaline yükselten ve ses kalitesini ayarlayan elektronik bir yükselticidir. Ön yükselteç aynı zamanda tüm ekipman setindeki sesin en etkili kısmıdır. Ses kaynağı ile amplifikatör arasına bağlanır. Bu cihaz olmadan, son sinyal gürültülü veya bozuk olacaktır. Genellikle, mikrofonlar ve alıcılar gibi analog sensörlerden gelen sinyalleri yükseltmek için kullanılırlar (Mikrofon, zayıf bir sinyale sahip olan en yaygın giriş cihazıdır).
Genel olarak, sinyal yüksek frekanslı gürültü sinyalini filtrelemek için elektrolitik kapasitörden süzülür ve ardından sinyali yükseltmek için negatif geri besleme op-amp'ine girer. Preamp, detektöre yakın yerleştirilir, iletim hattı kısadır, dağılmış kapasitans Cs azaltılır ve sinyal-gürültü oranı iyileştirilir. Sinyal, başlangıçta dış parazitin nispi etkisini azaltmak için ön amplifikatör tarafından yükseltilir. Ön yükselteç, dönüşüm ve uygun empedans için yüksek giriş empedansı ve düşük çıkış empedansı için tasarlanmıştır
amplifikatör
Bir ses güç amplifikatörü (veya güç amplifikatörü), düşük güçlü elektronik ses sinyallerini hoparlörleri sürmek için yeterince yüksek bir seviyeye yükselten bir elektronik amplifikatördür. Amplifikatör, dinamik ve düşük frekans kontrolü üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Basitçe, hoparlörler aracılığıyla duyabilmemiz için sesi arttırır.
Ama hepsi bu kadar değil. Amplifikatör başka sinyal manipülasyonları da yapabilir. Farklı kanallar arasındaki dengeyi değiştirebilir, bir sinyali susturabilir, çıkışı değiştirmek için filtreler ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilir.
Güç amplifikatörünün giriş sinyali çok basittir, yani, ön amplifikatörün çıkışı alınır. Ancak güç amplifikatöründeki yük kornadır. Güç amplifikatörü, yüksek empedanslı bir yük olan ön amperin yüküdür; Korna, güç amperinin yüküdür ve düşük empedans yüküdür. Preamp, yüksek empedanslı güç amperine bağlandığında, esas olarak uygun çıkış voltajını sağlar.
Güç amplifikatörlerinin ön yükselticiler tarafından sürülmesi gerekir. Gücü genellikle birkaç yüz watt'tan fazladır ve bazı profesyonel mekanlarda kullanılır ve aynı anda farklı hoparlörleri çalıştırmak için aynı anda birden fazla amplifikatöre ihtiyaç duyulur. bunun için sinyali kontrol etmek için bir ön yükselticiye veya miksere ihtiyaç duyan bir mikrofon gibi yüksek empedanslı giriş sinyalleri.
Özetle
Ön amplifikatör genellikle güç amplifikatörüne bağlanır, ön amplifikatör çıkışı güç amplifikatörünün giriş ucuna ve güç amplifikatörü hoparlöre bağlanır. Ön amplifikatör voltajı arttırıyor ve güç amplifikatörü akımı arttırıyor. Ön amplifikatör, çeşitli ses kaynağı cihazları ile bir güç amplifikatörü arasında bir bağlantı cihazıdır. Ses kaynağı cihazının çıkış sinyali seviyesi nispeten düşüktür ve güç amplifikatörü normal şekilde sürülemez. Ön yükselticisi bir sinyal yükselticisi olarak işlev görür.
Preamp başlangıçta ses seviyesini yükseltmek ve ayarlamak için kullanılır; güç amplifikatörü ise hoparlörü sürmek için ön amplifikatörden gelen sinyali yükseltmek içindir.
ek
1. Genel mühendislik, amplifikatörün gücünün 1,5 kat olmasını ve bas kısmının yeterli güç elde etmek için 2 kat olmasını önerir.
2. Stüdyo izleme, konser salonu vb. Gibi zorlu seslerde, amplifikatörün en iyi gücü, hoparlörün iki katı olmalıdır.
Son derece tavsiye edilen işlemcisi