Gösteriniz için gerçekten doğru Mikrofonu seçtiniz mi?

Gösteriniz için gerçekten doğru Mikrofonu seçtiniz mi?

özet

NEDEN BU ÇOK MİKROFON ÇEŞİTLERİ VAR? EN İYİ MİKROFON NEDİR? BU SORULARI GUESS, GOOGLE'DAKİ EN POPÜLER ARADIR. İlk olarak, bilmemiz gereken her olay veya fırsat için mikrofonun çalışamayacağıdır. Soruya en iyi cevap verilebilir (neden piyasada bu kadar mikrofon türü var?)

Gösteriniz için gerçekten doğru Mikrofonu seçtiniz mi?

Neden bu kadar çok mikrofon var? En iyi mikrofon nedir? Bu soruları sık sık mesaj olarak alıyoruz.

İlk olarak, bilmemiz gereken her olay veya olay için mikrofonun çalışamayacağıdır. 'Piyasadaki neden bu kadar çok mikrofon türü' sorusuna en iyi cevap olabilir.


Kulaklarımız, ses sinyallerini beyne iletilen elektriksel darbelere dönüştüren çok karmaşık ve karmaşık bir sensördür ve beyinlerimiz bunları "seslere" dönüştürür. Kulaklarımız, 20Hz'den 20kHz'e kadar ses sinyallerini dönüştürebilir.
Kulaklarımızdan farklı olarak, mikrofon ses sinyallerini belirli bir aralıkta ancak tam olarak dönüştürebilir (ve çoğaltabilir), genellikle bu aralık 20-20kHz'den daha küçüktür.

Mikrofon belirli bir aralık dahilinde olabiliyorsa, çoğaltılan frekansın ses seviyesini artırmaz veya azaltmazsa, bu değişken frekans aralığına "düz" diyoruz. Bir mikrofonu ölçerken, bu öğeye "frekans yanıtı" denir. Bir mühendis için, bu, belirli bir kullanım senaryosu için bir mikrofon seçerken bilinmesi gereken bir özelliktir.

Bir mikrofon seçerken dikkat edilmesi gereken bir başka özellik, kullanışlı ses seviyesinin (S) cihazdan ve şarkıcıdan mikrofonun gürültüsüne (N) oranını temsil eden sinyal-gürültü oranıdır (S / N). kendisi.

Ancak, bir mikrofon seçerken, en önemli husus tasarımın tipidir. Şu anda iki temel mikrofon türü vardır: dinamik mikrofon ve kondenser mikrofon .

Her ne kadar dinamik mikrofonlar canlı ses güçlendirme mühendisleri için her zaman ilk seçenek olmuş olsa da, kondenser mikrofonlar canlı ses güçlendirme aşamasında yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle daha sonra açıklayacağız.

Önce kabuğu açıp içeri bakalım.


Dinamik manyetik mekaniği

Dinamik mikrofonlar iki türe ayrılabilir: tipik dinamik mikrofon ve şerit
mikrofon.

Tüm dinamik mikrofonların çalışma prensibi elektromanyetik indüksiyondur: iki kutup farklı mıknatıs, çekici fakat erişilemez bir mesafede tutulduğunda, ikisi arasında bir manyetik alan oluşur. Bu manyetik alanda sayısız görünmez "manyetik çizgi" vardır.
Tipik bir dinamik mikrofonda, bobine bir diyafram bağlanmıştır. Sesin titreşimi, diyaframın / bobinin manyetik alanda manyetik hatları hareket ettirmesine ve kesmesine neden olur. Ve sonra indüklenen voltaj bobinde üretilir. Titreşim frekansı, ses frekansı ile aynıdır.

Şerit mikrofonda, mıknatısın ortasında ince bir metal şerit asılıdır. Şerit ses dalgalarıyla titreştiğinde, elektromanyetik endüksiyon gerilimi oluşturmak için manyetik çizgiler kesilir. Voltaj, alüminyum şerit boyunca iletilir ve akustik dalganın titreşim frekansından doğrudan etkilenir.
Kolay hareket için dinamik mikrofon

Aksine, tipik dinamik mikrofon son derece sağlamdır. Bu özellik, grup veya canlı ses güçlendirme için çok büyük bir avantaj. Ucuz fiyattan bahsetmiyorum bile.

Çoğu dinamik mikrofon tek yönlüdür; yalnızca sesi ön tarafa alır. Bu, monitör hoparlöründen gelen ses mikrofona tekrar girdiğinde ortaya çıkan "uluyan" ın önlenmesi için bir avantajdır.

Mıknatısın çekim kuvveti, bobin sayısı döner ve diyaframın boyutu da aynı derecede önemlidir. Büyük diyaframlı dinamik mikrofonlar genellikle küçük diyaframlı dinamik mikrofonlardan daha hassastır.

Büyük diyaframlar, trampet kaydı dışında, trampet davulları hariç, sıklıkla kullanılır. trampet tamburunun daha yüksek bir ses basınç seviyesi üretmesi ve yüksek frekans bandında ekstra bir ses yayması nedeniyle, aynı zamanda büyük diyafram mikrofonuna bir miktar zarar verecek ve distorsiyona neden olacak, bu durumda küçük bir cihazın kullanılması daha iyi olacaktır SM57 gibi diyafram mikrofonu.
Beta 52 gibi bazı büyük diyafram mikrofonları kick davulunda kullanım için idealdir. Ayrıca, jantı tutan ve sahneyi daha temiz ve daha basit hale getirecek hacimli bir mikrofon standına olan ihtiyacı ortadan kaldıran bir brakettir.
Dinleme mikrofonu olarak ön uç kama hoparlörlerini kullanmaya alışkınsanız, dinamik mikrofonlar iyi bir seçimdir, yeterince kazanç sağlayabilirler ve akustik geri bildirim oluşumunu etkili bir şekilde önleyebilirler. Bir kulak içi dinleme sistemi kullanıyorsanız, vokalleri veya enstrümanları almak için yoğunlaştırıcı mikrofon kullanmayı deneyin. Bazı bütçeleri artırabilmesine rağmen, karşılık gelen ve daha iyi bir ses kalitesi elde edecek.
Sahnede bir kondansatör mikrofonu kullanın

Kondenser mikrofonlar şimdi canlı ses güçlendirme aşamasında daha yaygın olarak kullanılıyor. Kondenser mikrofonun hassasiyeti 20Hz-20kHz aralığında çok düz bir frekans tepkisi ile çok yüksektir.
Kondansatör mikrofonu, kapasitörün şarj ve boşaltma prensibini kullanır. Sesin titreşimi, kapasitörün hareketli plakasını harekete geçirir (ultra-ince metal film). Bu plakanın titreşimi, iki levha arasındaki mesafeyi değiştirir (diğeri sabit plakadır). plakalar arasındaki mesafedeki değişim kapasitansta bir değişikliğe neden olur ve daha sonra analog ses sinyalinin akımı mikrofondaki küçük bir elektronik devre tarafından üretilir.

Dinamik mikrofonların aksine, kapasitif mikrofonlar üretim sırasında kalıcı olarak mıknatıslanmaz. Bu nedenle, her kullanımlarında diyaframlara güç vermek için hayalet güç kullanılmalıdır. Bu tür bir güç genellikle bir mikrofon kablosuyla iletilir. Fantom güç kaynağı, büyük diyaframlı kondenser mikrofonlarının ihtiyaçlarını karşılayan tipik olarak 48V DC güç kaynağıdır.

Yoğunlaştırıcı mikrofonlardaki inceltme sınıflandırmasına elektret yoğunlaştırıcı mikrofon denir. Bu tasarım daha küçük bir DC pil veya fantom gücü kullanabilir, voltaj tipik bir kondansatör mikrofonu için gereken 48V'tan çok daha düşüktür.
Fantom gücü hakkında

Fantom güç kaynakları sadece panoya gerekli voltajı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda onboard empedans transformatörüne de güç sağlar. Fantom güç kaynağı olmadan, kondenser mikrofonu çalışmaz. Peki bu hayalet güç nereden geliyor? Genel olarak, karıştırıcı fantom gücü ile gelecek.
Ancak, maliyetten tasarruf etmek için bazı konsollar hayalet güç sağlamaz. Bu durumda, elektret kondansatör mikrofonu daha iyi bir seçimdir. Hem PG-81 hem de HC-01 elektret kondansatörlü mikrofondur. PG-81, dahili bir Pil bölmesine sahiptir. HC-01'in harici pil bölmesini bağlaması gerekir.
Kondenser mikrofon sesi net ve temiz olduğundan, çoğu kişi vokal kaydederken kondenser mikrofonu kullanmayı sever. Ses kaydı için tasarlanmış pek çok model vardır. Ancak dikkat edilmesi gereken husus, kondansatörlü mikrofonların normal dinamik mikrofonlardan daha kırılgan olmasıdır, bu nedenle bir turda kullanıldığında onlara sağlam bir darbeye dayanıklı kutu vermek en iyisidir.

Ayrıca, çok hassas kapasitörler nedeniyle akustik geri beslemenin ortaya çıkmasının daha muhtemel olduğuna dikkat etmek önemlidir. Ses takviyesi için bir yoğunlaştırıcı mikrofon kullanırken, yönetim aşamasının hacmine özellikle dikkat etmeniz gerekir. Bu durumda, kulak içi izleme kullanmak çok gereklidir. Ek olarak, şarkıcıya, uygun önlemleri almalarına yardımcı olmalarını söylemelisiniz.

Referanslar: