En iyi Sesi almak için kablosuz mikrofon nasıl kullanılır?

En iyi Sesi almak için kablosuz mikrofon nasıl kullanılır?

özet

Canlı konser ses kalitesi hakkında çok endişeli. Sahnedeki bir şarkıcı, güzel sesini üretmek için mikrofonu kullanmak istediğinde, önce mikrofonun doğru kullanımını öğrenmelidir.

En iyi Sesi almak için kablosuz mikrofon nasıl kullanılır?

Mikrofonu tutmanın çok garip duruşları görmüştüm - bazıları Lip senkronizasyonu yapıyor, böylece duruşları umursamıyorlardı. Ancak diğer insanlar için mikrofonu yanlış bir pozisyonda tutmak mikrofonun ses efektini büyük ölçüde etkiler.

Ardından, orijinal fabrikanın mükemmel özelliklerini göstermek için kablosuz mikrofonun nasıl kullanılacağı, her şeyden önce aşağıdaki temel kullanım yöntemlerine dikkat edilmelidir:

İlk önce standart jest
1. Uygun bir mesafeyi 10 ila 15 cm arasında tutun.
Ağız ve mikrofon arasındaki mesafenin doğru şekilde tutulması gerekir. Mesafe ağza çok yakınsa, ses çok yüksek olacaktır ve belirli plosive (P ' s ve B ' gibi) ile ilgili sorunlarınız olabilir . Patlayıcı da açıdan etkilendi. Açıyı 20 ila 45 derece kadar değiştirmeye çalışın, böylece bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bir mikrofonla sık sık pratik yapmalı ve sizin için en uygun olanı bulmalısınız.
2. Mikrofonun üst veya orta kısmını tutun
Mikrofonun ızgarasını asla tutmayın. Bana söz ver!
Genel olarak, taşınabilir kablosuz mikrofonun sinyalleri gönderip alacağı konum alttadır, bu nedenle, üst ucu tutarsanız, mikrofon iletişim kalitesi daha kararlı olabilir. Mikrofon kafasını tutmamaya dikkat edin, yalnızca ses havasız olacaktır, aynı zamanda geri bildirim gürültüsü üretmek için de kolaydır.
3. Mikrofon kafasını ağzına dönük tutmaya çalışın
Eski moda mikrofon, radyo konumu, mikrofonun üst kısmında bulunur, bu nedenle, mikrofonla konuşurken mikrofonu biraz yükseltmeye çalışın; mikrofonun sesini daha iyi hale getirmek
4. Mikrofonun hoparlöre dönük olmasını önleyin
Genel olarak söylemek gerekirse, şarkı söylemek için kullanılan kablosuz mikrofonlar çoğunlukla yönseldir, bu nedenle mikrofonlar hoparlörlerin yanlarında veya arkasında durur;
Hoparlörün önünde durmanız gerekirse, mikrofonun hoparlöre dönük olmamasına dikkat edin. Kardioid yönlü mikrofonun ön tarafı kornaya 180 derece paraleldir ve süper yönlü mikrofonun 120 ile 140 derece arasında minimum geri besleme sesi vardır.
İkincisi, mikrofon yönlendirmesi
1. Yönlülük
Mikrofon yalnızca belirli bir yönde ses alabilirse, yönlü mikrofon olarak adlandırılır. Genellikle mikrofonun önü en yüksek hassasiyete sahiptir ve arkasındaki hassasiyet neredeyse sıfırdır. Bu yönlü mikrofon sahnede özellikle önemlidir çünkü yalnızca sesi önden alır ve yandan veya arkadan gelen ses reddedilir, böylece gereksiz seslerden kaçınır. Kullanırken, mikrofonun yönü konusunda dikkatli olmalısınız, yön yanlış ve alınan ses yanlıştır.
2. Çok Yönlülük
Tüm davul setinin davulları gibi her yönden ses alabilen bir mikrofondur. Ancak temiz ve basit bir ses kaynağı almak istiyorsanız, yönsüz bir mikrofon iyi bir seçim olmayabilir
3. Bozulma
Mikrofonun yönlendiriciliği, iki mikrofonun yakınlığı ile de düşecektir. Bozulma derecesi, iki mikrofon arasındaki mesafeyle orantılıdır. Bu nedenle, kullanıcı ses, bozulma ve yönlendirme bozulmalarını önlemek için aynı anda iki veya daha fazla çalışan mikrofonu tutmaktan kaçınmalıdır. Aynı anda birden fazla mikrofon kullanmak istiyorsanız, mikrofonları en az 30 cm ayırmanız gerekir.
Üçüncüsü, Dikkat edilecek diğer noktalar

1. Sahnedeki mikrofonun açık veya kapalı olarak rastgele kaçınılması gerekir, aksi takdirde ses sistemi "gıcırtılı" bir sese neden olur. Bu ses, ses sistemine ve hoparlöre kolayca zarar verebilecek ani bir dalgadır.


2. Aniden öksürmek, mikrofona doğru gitmeyin ve boğazınızı temizlemek için yüzünüzü çevirin.

Karışık düzen, daha fazla para tasarrufu sağlar. BÜYÜK TEKLIF için bize ulaşın >>