Kablosuz mikrofon nasıl korunur?

Kablosuz mikrofon nasıl korunur?

Kablosuz mikrofon nasıl korunur?
Kablosuz mikrofonun bakımı ile kablolu mikrofon arasında bir örtüşme var. Kablolu mikrofonun bakımı ile ilgili makale geçen sefer yazılmıştır ve burada tekrarlanmayacaktır. Onu okumayan arkadaşların önce gözden geçirmesi tavsiye edilir. ( Kablolu mikrofonların bakımı için ana noktalar ve yöntemler >> )

Kablolu mikrofonların bakımı ile ilgili söylediklerimiz kablosuz mikrofonların bakımı için kullanılabilir. Ancak buna ek olarak, kablosuz mikrofonlara dikkat edilmesi gereken başka şeyler de var.

Kablosuz mikrofon sistemi için önce sinyal vericisini ve alıcısını kontrol etmemiz gerekir.
Sinyal vericiden başlayarak, pil kutusuna ve kapağına özellikle dikkat edin. Pilin kontaklarının temiz olduğundan emin olun ve deforme olmuş kontakları orijinal konumlarına geri getirin. Bu, pil kontağının sağlam ve sabit kalmasını sağlayacaktır. Bundan sonra, bağlantı kontakları üzerinde bazı özel temizleyiciler kullanın ve küçük bir fırça ile nazikçe silin.
Sonra dikkatimizi alıcıya çeviriyoruz.
Alıcının anten konektörünü kontrol etmek için, güç kablosunu / güç kaynağını ve alıcıyı rafa sabitlemek için kullanılan vidaları da kontrol ederek gevşek olmadıklarından emin olun. Elektronik ekipmanı açın, tüm sistemleri test edin ve sistemin tüm frekanslarda normal çalışabilmesini sağlamak için frekansı ayarlayın. Son olarak, rafta sorun olup olmadığını kontrol edin ve son olarak tokayı ve tekerlekleri temizleyip yağlayın.
Mikrofonun düzenli bakımına ek olarak, mikrofonun ömrünü uzatmak için normal kullanımda bazı noktalara dikkat etmeliyiz.
1. Mikrofon bir tür yüksek hassasiyetli ses ekipmanıdır, yüksek bir yerden düşmemek için nazikçe tutmaya dikkat etmelisiniz. Darbe, mikrofon hassasiyetinin azalmasına veya hatta hasar görmesine neden olabilir. Bunu fark etmekte zorlanıyorsanız, mikrofonu çarpışma önleyici halka ile koruyabilirsiniz.

2. Sesi test etmek için mikrofonu sert bir şekilde üflemeyin veya kafasına vurmayın. Doğru test yöntemi, mikrofona normal bir tonda konuşmaktır. Sadece patlayıcı değil, aynı zamanda tükürüğün mikrofona girmesini önlemek için bir ön cam kullanılması önerilir.

3. Mikrofon uzun süre kullanılmayacaksa, pil kullanımdayken çıkarılmalı ve takılmalıdır. Kullanım sırasında ses kesintili geliyorsa, yetersiz pil gücünden kaynaklanıyor olabilir ve zamanında yeni bir pil değiştirilmelidir.

4. Kullanılmadığında, mikrofonu kuru ve temiz bir yerde saklayın, mikrofonun hassasiyetini ve tınısını etkilememek için yüksek sıcaklık ve nem içeren yerlerde saklamaktan ve kullanmaktan kaçının. Bölgeniz sıcak ve nemliyse, kapalı kutular ve kurutucular hazırlamalı ve daha sık kontrol etmelisiniz.

Bakım çalışmasının kendisi biraz sıkıcı olsa da, bakım çalışmalarınızın performans sırasında gizli tehlikelerin çözülmesine yardımcı olabileceğini fark ettiğinizde, çalışmalarınıza teşekkür edeceksiniz. Şirketiniz ne kadar büyük olursa olsun, mikrofonlar (özellikle sesli mikrofonlar) ve diğer ekipmanlar için önleyici bir bakım planı geliştirin. Ancak bu şekilde hizmet ömürleri daha uzun ve daha güvenilir olacaktır. Tabii ki, sanatçılar da çalışmalarınız için minnettar olacaklar.