Kablosuz Alıcının Temel İşlevleri ve Özellikleri Nedir?

Kablosuz Alıcının Temel İşlevleri ve Özellikleri Nedir?

Bir kablosuz sistemin gerçek değeri, genel ses kalitesi, dinamik aralığı, kesinti ve parazit olmaması ve çalışma aralığı ile belirlenir. Esasen, kablosuz bir sistemin kablolu bir sistem gibi ses vermesini istersiniz. Ayrıca kullanımı kolay kontrollere ve okuması kolay ekranlara sahip bir sistem istiyorsunuz. Tüm kablosuz mikrofon, enstrüman ve kulak içi izleme sistemleri için geçerli olan ve o kadar da hemen anlaşılmayan bir dizi başka ortak özellik vardır.
Çeşitlilik Devresi
Çeşitlilik tamamen alım ve kesintilerden kurtulma ile ilgilidir ve çoğu kablosuz marka bunu bir satış özelliği olarak öne çıkarır. Tüm çift antenli alıcılar gerçek çeşitliliğe sahip olmasa da, bir dış çeşitlilik işareti alıcıda iki antenin varlığıdır. Gerçek çeşitlilik devresine sahip alıcılar, her biri kendi antenine bağlı iki ayrı radyo alıcı modülüne sahiptir. İki antenden gelen sinyaller izlenir ve daha güçlü sinyali alan otomatik olarak seçilir. Alım kısmen pozisyonun bir fonksiyonudur ve verici ve alıcının göreceli konumlarından etkilenir. İki antene sahip olarak, kopma olasılığını azaltırsınız.

Sisteminiz tek bir yerde ve özellikle ibadethane gibi açık bir yerde kullanılmak üzere tasarlandıysa, gerçek bir çeşitlilik alıcısına sahip olmak büyük olasılıkla çok fazla kazanmayacaksınız. Bununla birlikte, sistemi kablosuz iletimleri engelleyen veya saptıran yapılara sahip olabilecek çeşitli yerlerde kullanacaksanız, çeşitlilik daha önemlidir.
Frekans Çevikliği
Bu terim, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç frekans yoluna sahip sistemleri ifade eder. Herhangi bir konumda, bir frekans diğerinden daha iyi çalışabilir ve diğer kablosuz cihazlardan gelen rakip sinyallerden etkilenmeyebilir. Aynı anda birden fazla kablosuz sistemin daha kolay kullanılmasını sağlayan bir özelliktir. Birden fazla grup üyesi veya sunum yapan kişi bir kablosuz sistem kullanıyorsa, frekans seçeneklerine ihtiyacınız vardır.

Çok aşamalı müzik festivalleri özellikle zorlayıcı olabilir ve çevik frekanslı bir kablosuz sistemi gerekli kılar. Öte yandan, yakın çevresinde çalışan başka hiçbir kablosuz sistemin olmadığı tek bir yerde bir kablosuz sistemi kullanmayı planlıyorsanız, frekans çevikliği o kadar önemli değildir.
Otomatik Frekans Seçimi
Bu özellik sayesinde, bir frekans çevik sistem frekansı otomatik olarak seçer. Önceki paragraflarda açıklandığı gibi frekans çevikliğine sahip bir sisteme ihtiyacınız varsa, bu güzel bir özelliktir, çünkü sisteminizi oldukça sık sıfırlayacaksınız. Bazı ileri teknoloji sistemler, tüm kablosuz sisteminizin otomatik kurulumunu sunar.
Bir Frekans Seçme
Bir sistem satın alırken (özellikle frekans çevik olmayan bir sistem), birkaç frekans seçeneği arasından seçim yapmanız istenecektir. Bu seçenekler bir harf ve bir sayı kombinasyonuyla belirtilir, ancak bu gösterimler bir üreticiden diğerine standartlaştırılmamıştır. Her üreticinin kendi sistemi vardır, ancak harf genellikle birim için belirli bir bant aralığını belirtir. İkinci kısım olan sayı, harfle belirtilen aralık içindeki belirli bir frekansı ifade eder. Bulunduğunuz yere en uygun harfi ve sizinkiyle birlikte kullanılan diğer sistemlerden farklı bir rakam seçmelisiniz. Çoğunlukla, sunulan frekanslar ülkenin herhangi bir yerinde çalışacaktır.
Görüntüler
Herhangi bir elektronik müzik aletinde olduğu gibi, bir kablosuz sistemin durumu hakkında sizi ne kadar iyi bilgilendirdiği önemli bir husustur. Oldukça okunaklı ve iyi aydınlatılmış bir ekrana sahip olmak, kurulum ve performans sırasında büyük bir yardımcıdır. Sinyal gücünü göstermeli, kullanılan kanalı tanımlamalı ve düşük pil seviyesi uyarı göstergelerine veya pil seviyesi ölçerlerine sahip olmalıdır. Pil durumu göstergeleri genellikle vericide bulunur, ancak bazı ileri teknoloji sistemlerde de alıcıda bulunur.